Ny webbkurs i patientsamtal för utländska läkare

Idag öppnar kursen Prata med din patient – skriv anamnes här på klarapys.com! Detta är en kurs för utländska läkare som vill arbeta i Sverige och öva på både det muntliga och det skriftliga.

Förutom videoföreläsningar och kursmaterial i pdf-form ingår online-möten på Skype med en legitimerad och erfaren lärare i sjukvårdssvenska.

Du får träffa mig (Emil) på Skype och tillsammans spelar vi teater! Jag spelar din patient och du spelar min läkare på en vårdcentral i Sverige. Du får ställa frågor och ta emot mig som patient, och när samtalet är klart diskuterar vi det medicinska problemet tillsammans. Jag ger dig sedan kommentarer på hur det gick.

Du får alltså öva på att prata svenska i en vårdsituation, vilket är en bra förberedelse inför arbetet i Sverige. Det är också ett bra sätt att träna inför provet PYS medicin C1.

När vi har pratat klart fortsätter arbetet för dig. Då ska du nämligen skriva en journalanteckning baserat på samtalet. Det du skriver skickar du in till mig och jag läser, rättar och ger dig individuell feedback i en video som du kan titta på.

Kursen finns i två varianter, en med ett patientsamtal och en med två patientsamtal.

Välkommen med din anmälan!

© PYS validering 2017-2018. All rights reserved.