Medicinsk svenska från dag 1 – studera hos oss!

Vi får många frågor om hur man som ska göra för att lära sig medicinsk svenska (även kallat sjukvårdssvenska) som nybörjare. Många vill veta vilken bok de ska använda för att redan från början öva på det medicinska språket.

Vårt svar på den frågan är oftast: Gå en kurs i medicinsk svenska! Här på klarapys.com har vi olika kurser online för den som vill lära sig sjukvårdssvenska, och vår mest populära kurs heter Provförberedande kurs inför PYS medicin C1. Den kursen passar dig som redan kan mycket svenska, som kanske ligger på nivå B2+ eller ännu högre, och som behöver öva på medicinsk svenska på en hög nivå. Du får öva på att skriva journal, prata med patienter, förbättra din grammatik, skriva bättre texter samt bli bättre på medicinsk hörförståelse.

Om du inte kan så mycket svenska än är det naturligtvis svårare. Vissa orter i Sverige erbjuder kurser i medicinsk svenska, som till exempel Södertälje, men då krävs det att du bor i Södertälje och att Arbetsförmedlingen tycker att du ska gå kursen.

Du kanske vill studera på egen hand? Du kanske inte ens bor i Sverige? Det bästa du kan göra då är att lära dig grunderna i svenska utan att tänka så mycket på medicinsk svenska. Vi rekommenderar onlinekursen Learning Swedish som faktiskt är helt gratis! Skapa ett konto på learningswedish.se (om du kan engelska) och börja där. När du har lärt dig grunderna kan du vara redo för någon av våra medicinska kurser och efter ett tag kan du klara PYS och arbeta i Sverige!

Det sista tipset är att titta på klarapys.com då och då. Vi uppdaterar med nya kurser så fort vi kan, och vi planerar en ny kurs i medicinsk svenska på nivå B1 som förhoppningsvis kommer igång nästa år. Det kommer även att finnas något för nybörjare så småningom. Du är välkommen att kontakta oss om du har några frågor!

© PYS validering 2017-2018.